4.2 – Generelt

Marienburg

Byen af handelsfolk og guld. Ved udløbet af floden Reik ligger Marienburg, hele verdens markedsplads. Byen er den rigeste, mest korrupte og den mest farlige havneby og handelsby. Her er alting til salg og alt kan købes og bliver købt af de mange, meget rige familier.

Marienburg kaldes i daglig tale for byen af guld, som også er udtryk for den evigt voksende velstand i byen. Byens beboere bruger megen tid på at købe og uddanne sig i den store verdens muligheder. Byen som får alle deres varer og folk fra alle steder i Den Store Verden.

Byen var engang en del af Kejserriget, men efter en sag med en korrupt kejser. Der har dog været mange efterfølgende forsøg på at vinde Marienburg tilbage til kejserriget men alle forsøg er blevet slået tilbage af store lejesoldatshære. Den tidligere herskerfamilie må leve i landflygtighed og familien venter på at kunne vende tilbage til byen som byens og provinsens leder.

Hærens opbygning og styring

Idet hele hærens opbygning består af lejesoldater er der følgende regler for denne hær. For at skabe mest mulig orden i hæren, som ellers kunne være kaotisk med de mange forskellige enheder, er der en tradition for at alle ordrer bliver givet til kampgruppens leder og dennes enhedskaptajner, der derefter sørger, for at få opgaven løst. Det antages også for dybt uansvarligt hvis disse kaptajner og ledere begynder at kommandere rundt med de enkelte lejesoldater fra andre grupper. Mange fejder starter på denne måde, og derfor bliver, der slået hårdt ned på dette gennem soldaterrådet, bestående af gamle krigsveteraner udpeget af de menige soldat.

Hæren ledes af en lejet general og en kvartermester Udred Ulvehale, som og så er ’skatmester’ med egen enhed. Til dette er der en ledende præstinde af Myrmedia og andre præster.

De fleste lejesoldatregimenter er baseret på lejesoldater eller også de ukendtes regimenter.