Intro

Hvad er Krigslive?
Krigslive er en scenarierække som siden 2006 har samlet rollespillere fra hele landet af til store slag efter nogle ganske særlige kampregler – kaldet Krigslive-reglerne. Det er blevet holdt både på Jylland og på Falster og er blevet arrangeret af forskellige foreninger og arrangørgrupper, og er altså ikke en enkelt gruppes ”projekt”. Fællesfor de forskellige Krigslive har været fokus på store kampe, soldaterrollespil og lækkert udstyr. Det er stedet hvor de danske rollespillere tager hen for at møde hinanden og slås og feste – og vise deres lækreste udstyr frem. Og nu er tiden kommet til det ottende Krigslive i rækken; Krigslive VIII – ‘Ragnarok på jord’.

Hvad kan jeg spille?
Til Krigslive VIII kan du enten spille med på en af de to sider: vikingerne og de kristne. Du kan læse mere om hvad du kan spille hos de kristne HER og hos vikingerne HER. Bliver du ikke klogere af at læse teksterne her på hjemmesiden er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os og snakke med os om hvad der kunne være spændende at spille.

Hvordan er oplevelsen?
Krigslive er en noget anderledes måde at spille scenarie på end f.eks. en månedlig rollespilskampagne eller et sommerscenarie. Til Krigslive er der kun to ”grupper” at spille med i – vikingerne og de kristne. Hver af disse er inddelt i en masse mindre hold, men overordnet set handler scenariet om kampene mellem de to sider – Frejas vikinger på den ene side og Biskop Absalons kristne på den anden side. Når man ikke er ude at slås, er man oftest i sin lejr, hvor man spiller rollespil med de andre fra ens egen side – eller også slapper man af i sit offgame-område, hvor man hygger med sine venner og fortæller røverhistorier. Man kan tage til Krigslive for at spille interessant lejrrollespil, men man kan også tage til Krigslive for at chille i solen og slås når der skal slåsses. Men behøver faktisk ikke engang at slås, selvom scenariet er bygget op om store slag. Overordnet set kan det siges, at Krigslive rummer muligheden for forskellige slags oplevelser, men at man får den bedste oplevelse hvis man godt kan lide at være en del af store, episke slag.

Hvad er reglerne?
For at deltage i slåskampene til Krigslive VIII skal du kæmpe med i en gruppe, da al kamp til Krigslive foregår efter de særlige Krigslive-kampregler. Du kan læse mere om dem HER.
Vær opmærksom på at vi har lavet nogle ændringer til reglerne. Dem kan du finde under PRAKTISK.

Skal jeg være med på et hold?
Du behøver dog ikke have et hold for at spille med – det betyder bare, at du vil blive koblet på et af vores ”blandede” kamphold, når der skal kæmpes eller blive tilkoblet et andet hold direkte. Har du intet hold, men vil gerne spille sammen med nogle andre, så tag kontakt på Krigslive-forummet eller skriv til os. Der er mange, som gerne tager nye med på deres hold!

Hvad gør jeg nu?
Langt de fleste, der deltager på Krigslive deltager sammen med et hold venner eller sammen med andre medlemmer fra deres forening. Derfor er det absolut mest oplagt, at du snakker med nogle af dem du kender som skal med, og finder ud af hvordan du kan få en god oplevelse sammen med dem. Står du helt på bar bund og har brug for hjælp til at komme i gang, så skriv os en mail eller skriv til os på forum’et. Så skal vi nok give en hånd med at få dig i gang med Krigslive!

PDF’en
Vi har lavet en kort præsentation af Krigslive VIII i PDF-form. Nogle af tingene har ændret sig siden den lå oppe, men for god ordens skyld har vi den her. Tryk her for PDF’en